25. helmikuuta 2011

The Proper Age for Lolita

'' Olet liian vanha lolitaan '' tai '' Olen liian nuori lolitaan '' jossain muodossa ovat tuttuja JOKAISELLE lolitalle. Ainakin jos useamman vuoden on harrastanut. Jotkut eivät ole kuulleet sitä ihan päin naamaan sanottuna, mutta ovat kuulleet sitten muiden suusta että jotkut ovat sanoneet niin. Miksi se on niin tärkeää? Mikä on sopiva ikä lolitalle? Mihin tyyliin täytyy pukea kuinkakin vanhana? Olenko kamala lolita jos en tee niin kuin muut sanovat? Yritin miettiä näihin kaikkiin vastausta ja haluan jakaa niitä teidän kanssanne.
1. Eli miksikäs ikä on niin tärkeää lolitoille? Uskoisin kyseen nyt olevan siitä täydellisyydestä. Aina on näytettävä mahdollisimman hyvältä siinä tyylissä mitä edustaa, nuoret näyttävät aloittelioilta ja vanhemmat jo sitten liiallisuuksiin menneiltä.
2. Mikä on sitten se sopiva ikä lolitalle? Tässä sitä mielipidettä on tuhattasataa erillaista.. 12-15 vuotias on nuori, 18-20 vuotias on vanha. ( Huomioikaa että olen seurannut ihmisten blogeja ja kuunellut keskusteluja että en vain keksi näitä omasta päästä). Onko sitten 16-17 vuotias se oikea ikä? Yksinkertaisesti sanon ei. Sillä vanhemmat tuossa iässä ovat sitä mieltä että pitäisi jo kasvaa aikuiseksi tuossa iässä. Eli sitä täydellistä ikää ei vain yksinkertaisesti ole. Minun mielipiteeni on että olisitpa 10 vuotias tai 40 vuotias jos saat sen näyttämään hyvältä niin miksi ihmeessä pitäisi välittää muiden mielipiteistä! Ja olen usein luullut jotain kolmekymppistä naista 20- vuotiaaksi, sillä hän oli lolitassa, ja hän näytti siinä mielettömän hyvälle!
3. Mihin tyyliin täytyy pukea kuinkakin vanhana? Ensinnäkin tuon täytyy heitän heti pois tuosta alusta. Ihmiset pukeutukaa siihen tyyliin mihin tahdotte! Jos pidätte sweetistä ja olette 25 vuotiaita, mitä väliä! Se näyttää useimmin mahdottoman hyvältä! No entä jos on gothic ja on 10 vuotias? Jos saat sen näyttämään hyvältä ei silläkään ole väliä! Lolitan voi alottaa mistä tyylistä tahanasa ja sitten löytää sen oikean. Ja kyllä 30 vuotias voi olla OTT - lolita. ( Överi lolita siis ).
4. Olenko kamala lolita jos en tee niin kuin muut sanovat? C´moon tämä on sinun elämäsi, ei kukaan saa pakottaa sinua tekemään jotain sellaista mitä et halua! Elämme vapaassa maassa! Ja ne jotka sitten tulevat ja sanovat: '' Hei sun pitäis vaihtaa classikkiin kun oot jo 27 ja lähestyt 30, tai sitten sun kannattais lopettaa lolita kokonaan '', se on niiden mielipide ja tuollaiset kommentit kannattaa vain poistaa. Ottakaa vastaan vain hyödyllistä kriteeriä vastaan älkää mitään hölynpölyä!

Tuossa oli sitten pieni teksti siitä mitä ajattelen tuosta lolitasta ja iästä. Toivottavasti jatkatte lolitan parissa, ja tsemppiä sinne! :)

In English:

Sentences like “you’re too old to be a lolita” or “you’re too young to be a lolita” are familiar to almost every lolita, right? At least if you’ve dressed in lolita for several years. Why is it so important? What’s the proper age for lolita? What style you should dress in your age? Are you a terrible lolita if you don’t do as others tell you to do? I tried to answer all of these questions and I want to share my answers with you.
1.So why is age so important to lolitas? I believe this is about being the perfect lolita. You must always look as good as you possibly can in the style you dress in. Younger lolis might look beginners, a little older ones might look like they’ve gone a little too far.
2.What is the proper age for lolita? There are thousands and thousands of opinions about this. 12-15-year-olds are too young, 18-20-year-olds are too old. (Note! I’ve been following many blogs and listened to conversations, I’m not making these opinions up.) Are 16-17-year-olds the only ones in a proper age for lolita then? Nope, not even they. At least if we listen to some people in that age class that think that they should just grow up already. There is no perfect age for lolita. In my opinion it doesn’t matter if you’re 10 or 40. If lolita suits you, why should you care about anyone else’s opinion? Often, when I see 30-year-old lolitas, I think they’re way under thirty because they just look so good in it!
3. In what style should you dress in you age? Don’t think about this too much, just wear what ever you want to! Who cares if you like sweet lolita and happen to be 25? And what about 10-year-old gothic lolitas? If you make it look good, your age doesn’t matter. And yeah, you can be an OTT lolita even if you’re over 30.
4. Are you a terrible lolita if you don’t do as others tell you to do? C’mon, this is your life, no one can make you do anything you don’t want to. We live in a free country! And those who say things like: “Hey, you should change to classic or just stop wearing lolita. You’re 27 and getting closer to 30!” are just stating their opinion and a very stupid one if I may say so. Don’t care about the nasty comments!

That’s what I think about the proper age for lolita. I hope you continue wearing lolita and stay positive! :)

~ Have a sweet day! Sweeth ~

2 kommenttia:

  1. Järki puhetta! :DD Oon itse 11 (Melkein 12) ja tunnen/tiedän monia minun ikäisiäni lolitoita. Aina joku tulee valittamaan että "ootkohan sä ny vähän nuori tähän harrastukseen" tai "no kato ny noita pikku ipanoita". Puhujat saattavat olla vain pari vuotta vanhempia!!

    VastaaPoista
  2. Sakura: Näin on. Kun vasta aloittelin lolitan olin noin 13 vuotias,vähän yli. Minua katottiin vähän korkeammalta ja oltiin hiljaa. Mutta myöhemmin olen kuullut/lukenut että ihmiset katsoivat minua iän takia sillain. Pärjäilkääs<3

    VastaaPoista